Renunțarea la cumpărare

În baza Ordonanţei de urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, puteți returna produsele comandate conform condițiilor prezentate mai jos.

Care este perioada în care pot renunța la cumpărături ?

Aveţi dreptul de a vă retrage din prezentul contract, în termen de 30zile calendaristice. Perioada de retragere expiră după 30 zile începând:

  • de la ziua încheierii contractului
  • de la ziua la care intraţi dv. sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de dumneavoastră, în posesia fizică a produselor (în cazul unui contract de vânzare)
  • de la ziua la care intraţi dv. sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de dv., în posesia fizică a ultimului produs (în cazul unui contract privind bunuri multiple comandate de consumator printr-o singură comandă şi livrate separat)

Cum solicit renuțarea la cumpăraturi ?

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Acest lucru se face prin notificare scrisă pe e-mail la adresa contact@elektryk.ro sau utilizând formularul din  secțiunea contact. Pentru a soluționa cât mai rapid solicitarile dumneavoastră, vă rugam să completați cât mai corect informațiile solicitate.
După trimiterea formularului vă vom transmite prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere. Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere. Nu se vor percepe costuri suplimentare.

Cum se soluționeaza returul ?

Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumeavoastră, inclusiv costurile livrării inițiale. Nu se vor percepe costuri suplimentare pentru returnarea produselor, decât dacă solicitați în mod expres o altă modalitate de returnare decât cea propusă de noi.

Vom efectua această rambursare folosind modalitatea de plată exprimată de dumneavoastră in formularul de retur.